Gult är vårens största trend

Gult är verkligen vårens färg vad det gäller vad man har på sig. Jag ser gula jackor, gula blusar, gula joggingskor, gult allt helt enkelt. Och detta beror inte bara på att det varit påsk utan den gula färgen är här för att stanna. Trenden har varit starkast i klädbranschen, men jag tror att denna trend kommer att sprida sig till även annat än kläder.

Gult i inredningen

Jag har börjat inreda mitt hem med en massa härliga gula detaljer. Det är fortfarande fint med ett i huvudsak vitt eller ljusgrått hem, men med gula detaljer! Det kan vara gula vasar, skålar eller till och med mindre möbler i gult. Vill man gå bananas så kan jag även tänka mig en fondvägg helt i gult, men där någonstans går väl också gränsen. Fler väggar än en i gult hade varit over the top. Gult är något man mår bra av i måttliga mängder, ett helt rum eller hus i gult hade varit för mycket av det goda, då hade man nog bara tappat förståndet. Här är en länk med lite inspirationsbilder.

Hemma jobbar jag mycket med textilier. Över sängen ligger gula filtar, i soffan har jag gula kuddar och i fönstren gula gardiner så klart. För att matcha textilerna så har jag lite mindre porslinsdetaljer i gult som får stå framme. I köket har jag även en gul brödrost på köksbänken. Älskar min brödrost!

Gula färgen är här för att stanna

Jag räknar kallt med att mina investeringar i inredningen inte kommer ha varit en dålig investering ett eller till och med två år från nu. Ibland kommer nya trendfärger som försvinner lika explosivt fort som de har kommit. Min personliga förutsägelse är dock att gult inte är en av de färgerna. Sedan minst ett år tillbaka har jag känt den gula trenden sakta men säkert komma. Nu när den väl är här i full blom så är det tydligt att färgen inte tappat i popularitet utan snarare stabilt men långsamt blir mer och mer mainstream. Gammal som ung verkar gilla denna färg, och det är det som gör att den kommer hålla i längden. Jag har bestämt mig jag kör all in på gult. I lagom mängd så klart. För mycket av en bra sak blir en dålig sak.


Publicerat

i

av

Etiketter: