Katt i stan

Ledsen bloggen att jag inte uppdaterat på lääänge nu. Typiskt mig att gå in för något och sen inte fortsätta. Livet kommer emellan ibland helt enkelt. Hade ju tänkt att skriva här regelbundet men nu var det ju jättelängesen jag var inne och uppdaterade här. Jaja, nu känner jag att jag fått ny lust att blogga igen. Vi gör ett nytt försök helt enkelt 🙂

Ragdoll

Senaste nytt är min älskade katt Nisse, Nisse är min underbara följeslagare, han finns här för mig när jag är nere och ger alltid kärlek och sällskap. Nisse är en underbar liten Ragdoll-pojke som flyttade in i min lägenhet i maj i år. Jag har länge varit lite tveksam till att skaffa katt eftersom jag bor på 5 våningen mitt i stan. Det bästa är ju så klart om katten har möjlighet att gå ut helt själv fritt. När jag växte upp så hade vi katter och de fick alltid komma och gå som de ville. Våra katter var ofta ute långa perioder, särskilt på sommarhalvåret. Det ligger i kattens natur att vilja vara ute och utforska och jaga. Samtidigt är ju många katter idag innekatter och lever väldigt bra liv trots allt. Jag läste faktiskt på en hel del innan jag skaffade Nisse och det visade sig att just raskatter faktiskt är bättre lämpade att ha som innekatter. Raskatterna är ju medvetet framavlade för att trivas att leva i ständig närhet till människan. Därför är det bättre att välja en raskatt än exempelvis en vanlig bondkatt att ha i lägenhet. Jag kan tipsa er om att läsa på på denna sida innan ni bestämmer er för om ni ska ha raskatt eller inte.

Katter är ju idag helt beroende av människan, skulle man släppa ut en raskatt i naturen skulle de inte klara sig länge. Så att låta katten leva på en begränsad yta är inte så farligt som det kan låta, det viktiga är att den får sällskap och tillgång till friskt vatten och mat. Det har varit lite svårt att få Nisse att dricka sitt vatten, men nu har jag köpt en vattenfontän som lockar honom att dricka lite mer. Grejen med katter är att de tycker illa om stillastående vatten. I naturen så kan det signalera att vattnet är dåligt. Det är ju alltid mer lockande att dricka frisk vatten ur ett vattenfall eller en bäck än ur en liten pöl.

Trots allt så är jag mycket glad att jag skaffade Nisse och jag tycker faktiskt inte det är så farligt att ha honom inne hela tiden. Däremot kan jag ha lite dåligt samvete när jag är på jobbet hela dagen. Jag funderar därför lite på att skaffa en till katt bara så att han ska slippa vara ensam så mycket. Samtidigt känns det ju lite väl att ha två katter i min lilla lägenhet, pust.. Vi får se hur det blir helt enkelt, jag får nog fundera lite mer på denna fråga…


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *