Höstens material och mode

Nedan tar jag upp några spaningar angående det pågående höstmodet som vi börjat kunna ta del av genom att nu promenera på stan och se att folk börjat klä på sig lite mer efter sommaren. Jag delar med mig av några spaningar, både för kvinnor och män.

Höstmode kvinnor

Nedan beskriver jag tre tongivande trender för modet för kvinnor i höst. Självklart finns det en mängd fler trender men jag har valt ut de tre som jag tycker känns allra tydligast just nu.

Om du vill ha mer spaning på trender och även se bilder från catwalken på de trender jag nämner nedan kan du titta på detta uppslag från Damernas Värld.

Färger och mönster

En av de stora trenderna nu i höst är absolut färgen rött. Både tröjor och detaljer i klar röd färg går hem hos mig och även hos många av klädföretagen just nu. En annan trend är det rutiga plagget. Det är nästan galet hur mycket rutiga plagg man hittar om man kollar runt i butikerna idag, både fysiskt och på nätet. Främst är det kappor och lite tjockare tröjor det handlar om men trenden gäller även byxor såväl som toppar. Jag tycker man kan kombinera flera rutiga plagg i sin outfit i vissa fall.

Stora kragar

Det började på de finare modevisningarna för ett tag sedan men nu har de stora kragarna letat sig in även i mainstreammodet. Det kan tyckas vågat att ha en alldeles för stor krage på sin tröja. Men våga och du kommer bli belönad. Priset att sticka ut lite grann är nämligen uppmärksamhet, själv har jag inte fått annat än positiv uppmärksamhet när jag började gå ut i mina stora kragar. Speciellt fint tycker jag det är med stora vita kragar, nästan oavsett färg på plagget i övrigt. Kragarna får gärna har spets och andra detaljer som gör att det finns saker att studera på lite närmare håll.

Fransar

Fransar och tofsar har varit inne ett tag. Så även denna hösten. Denna gång är det massor med fransar som gäller. Fransarna kan hänga längs och runt hela plagget. Tänk dig skjortor och tröjor med fransar som hänger antingen från botten av plagget eller från mitten av det. Vilken Variant man väljer beror lite på vad man har på sig i övrigt. Man vill ju inte att fransarna ska hänga ner och exempelvis störa den vackra kjolen eller de snygga byxorna man har på sig.

Fransarna kan även hänga från kjolen eller byxorna. Det blir exempelvis väldigt effektfullt om man har en ganska kort kjol med långa fransar som hänger ned. Fransarna återfinns i höst även accessoarerna. Varför inte ha en fin handväska i skin med massor av fransar exempelvis.

För män

Det är alltid lite lättare att summera trenderna för män då modet inte alltid spretar lika mycket som det kan göra för oss kvinnor. Nedan sammanfattar jag tre spaningar jag kunnat gör åt vilket håll trenden bär för er män just nu.

Pufferjacka och väst

Den så kallade pufferjackan är riktigt snygg och inne i höst (jag har själv köpt en så det är även en alldeles utmärkt trend för oss tjejer). Pufferjackan är, som man kanske hör på namnet, en jacka som är relativt stor och fluffig. En pufferjacka är idealiskt fylld med dun av hög kvalitet. Förutom att jackan är snygg så fyller den även funktionen att den är väldigt värmande när temperaturen börjar sjunka. Håll även utkik efter den snygga puffervästen. Detta plagg kan bäras både under eller över kavajen beroende vad som passar bäst rent estetiskt.

Slips

Slipsen är en accessoar som alltid fungerar, det har aldrig varit ute att bära slips. Däremot så är slipsen faktiskt extra het i år och då särskilt i höst och förmodligen även i vinter. Min åsikt är att de flesta män blir ett eller flera snäpp snyggare bara genom att ta på en slips, så vad väntar du på?

Stickat och ull

Slutligen så vill jag bara konstatera att stickat och ull är egentligen allt man behöver tänka om man vill vara välklädd som man i höst. Dessa material är såklart alltid väldigt funktionella på hösten och på vintern eftersom de håller kylan borta från kroppen. Även rent modemässigt så kan det nästan inte gå fel med snygga plagg av dessa material. Den stickade koftan börjar man redan se mycket av och tro mig, den kommer vi få se än mer av kommande veckor och månader.

Jag vill även slå ett slag för en rock av ull. Rocken är ett stiligt plagg, tänkt dock på att du inte bör vara allt för kort för att kunna bära upp rocken på ett bra sätt. Om du är kort kan det istället vara ett bättre alternativ att ha ett ytterplagg som slutar vid midjan.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *