Kalldusch

Min dusch
Min fina dusch. Inte mycket att se kanske, men ändå. Haha:)

Jag har börjat duscha i endast kallvatten på morgonen. Och nej det är inte slut på varmvatten hemma hos mig, jag gör det för att det är nyttigt, och får att det får mig att komma igång. Jag har alltid varit kroniskt morgontrött. Kan krävas många påminnelser av alarmet och sedan en massa koppar kaffe innan jag ens har vaknat till. Nu är den svåra biten bara att ta mig till badrummet, väl där så sätter jag bara på duschen och låter de kalla strålarna väcka min kropp till liv. Visst det var riktigt oskönt och kallt i början men man vänjer sig, jag lovar.

Fördelar med att duscha kallt:

Blodcirkulationen förbättras, hjärtat börjar pumpa ut blod till huden och de inre organen för att värma dem.

Bra för hy och hår. Om man har torr hy och hår så är det en stor fördel att duscha kallt. Det kalla vattnet ger effekt på porerna som stänger sig för att förhindra att huden och håret ska torka ut.

Ökar fettförbränningen. Det kallar vattnet gör att kroppen ökar sin fettförbränning. På så sätt blir då både smalare och friskare av morgonduschen. Det är nästan som att göra ett litet träningspass, så klart kan det dock aldrig ersätta din träning så se till att hålla igång på andra sätt också!

Stärkt immunförsvar. Att duscha kallt regelbundet hjälper också till att stärka ditt immunförsvar. Kallduschen sätter igång ämnesomsättningen och frigör vita blodkroppar.

Källa


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *